Norges dyreste kommune å bo i

Oslo var Norges dyreste kommune å bo i i 2023. Kommuner i Oslo-regionen preger resten av topp ti-lista til Huseiernes Landsforbund.

Oslo er den dyreste kommunen å bo i i Norge, viser tall fra Huseiernes Landsforbund. Foto: Heiko Junge / NTB
Oslo er den dyreste kommunen å bo i i Norge, viser tall fra Huseiernes Landsforbund. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

En gjennomsnittshusholdning måtte ut med 270.095 kroner for å eie og bo i sin egen bolig i hovedstaden. Det viser Huseiernes bokostnadsindeks.

Nabokommunene Bærum og Nesodden var de nest dyreste å bo i. Der var gjennomsnittskostnadene henholdsvis 248.739 kroner og 226.607 kroner.

Den eneste kommunen av de ti dyreste i landet som ikke er i Oslo-regionen, er Hvaler. Der var bokostnadene i gjennomsnitt på 202.845 kroner.

På landsbasis var gjennomsnittet for bokostnader på 180.000 kroner, opp 23 prosent fra i fjor. Ifølge indeksen blir tallene neste år rett i overkant av 200.000 kroner.

Bokostnadsindeksen inkluderer kostnader som eiendomsskatt, kommunale gebyrer, energikostnader, rentekostnader, forsikring og vedlikeholdskostnader.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer