Norges bronsevinner forlot pallen for tidlig: – Ikke vant til slike ting

Kajsa Vickhoff Lie (24) innrømmer novisetakter på VM-podiet etter bronsen i super-G. Hun begynte å gå lenge før seremonien var over.

Kajsa Vickhoff Lie glemte seg og gikk fra VM-pallen altfor tidlig etter onsdagens super-G-renn i Méribel. Den norske bronsevinneren snudde raskt og fikk med seg resten av seremonien. Foto: Lise Åserud / NTB
Kajsa Vickhoff Lie glemte seg og gikk fra VM-pallen altfor tidlig etter onsdagens super-G-renn i Méribel. Den norske bronsevinneren snudde raskt og fikk med seg resten av seremonien. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

Episoden i målområdet i Méribel var helt uskyldig. Bærumsalpinisten tuslet ikke mange meter før hun oppdaget glippen.

Den oppsto før både gaver og blomster var delt ut. Heller ikke Italias nasjonalsang til ære for nybakt verdensmester Marta Bassino var avspilt.

– Jeg er ikke vant til slike ting og trodde at det var ferdig. Jeg må få litt mer erfaring, sa Vickhoff Lie lattermildt til NTB onsdag kveld.

Her går det opp for Kajsa Vickhoff Lie at hun har forlatt VM-podiet for tidlig. Hun delte bronsen i super-G med Cornelia Hütter. Gullet tok Marta Bassino, mens sølvet gikk til Mikaela Shiffrin. Foto: Lise Åserud / NTB
Her går det opp for Kajsa Vickhoff Lie at hun har forlatt VM-podiet for tidlig. Hun delte bronsen i super-G med Cornelia Hütter. Gullet tok Marta Bassino, mens sølvet gikk til Mikaela Shiffrin. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer

Tidigere på dagen kjørte hun ned til tredje raskeste tid i VM-rennet i super-G. Bronsen ble delt med østerrikeren Cornelia Hütter.

– Fy søren, det er fantastisk å ha medaljen i hånden. Det er da det går opp for en. Man må ikke glemme å nyte det, ta til seg minuttene og timene og kjenne på følelsen, sa Vickhoff Lie etter medaljeseremonien.

VM-medaljen var den første til en norsk kvinne i fart på 30 år.

Kajsa Vickhoff Lie har funnet toppformen etter et langt skadeavbrekk. Lørdag skal hun kjøre utfor i VM.

– Det er heldigvis noen dager til, slik at jeg kan klare å komme meg ned på jorda igjen. Utforen har mange kuler og er veldig interessant.

(©NTB)

Mer om