Sentralbanksjef Øystein Olsen varsler det flere analytikere mener er en framskynding av neste renteøkning. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Sentralbanksjef Øystein Olsen varsler det flere analytikere mener er en framskynding av neste renteøkning. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

Stryringsrenta

Norges Bank holder styringsrenta uendret på 1 prosent

Norges Banks styringsrente blir som ventet ikke satt opp i denne omgang, men sentralbanken varsler nå at rentehoppet kommer i juni.

Publisert

Sentralbanken signaliserer at det lenge varslede rentehoppet kan komme allerede i juni, og ikke først i september, som mange analytikere har spådd.

– Slik hovedstyret nå vurderer utsiktene og risikobildet, vil renten mest sannsynlig bli satt opp i juni, sier sentralbanksjef Øystein Olsen.

Han viser til at utsiktene og risikobildet fortsatt tilsier en gradvis oppgang i styringsrenta, og at lite ved renteutsiktene er endret siden siste Pengepolitisk rapport ble publisert i mars. Usikkerheten om utviklingen internasjonalt varer ved. Her hjemme ser kapasitetsutnyttingen ut til å øke om lag som anslått, mens prisveksten har vært litt høyere enn ventet.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.