Norge vil gjenoppta regnskogsatsingen i Brasil etter Lulas valgseier

Norges regnskogsatsing ble lagt på is i 2019 etter at Jair Bolsonaro vant presidentvalget. Nå tar Norge sikte på å gjenoppta samarbeidet etter Lulas valgseier.

Klima- og miljøminister Espen Barth Eide er klar til å gjenoppta Norges regnskogsatsing i Brasil etter Lulas valgseier. Foto: Heiko Junge / NTB
Klima- og miljøminister Espen Barth Eide er klar til å gjenoppta Norges regnskogsatsing i Brasil etter Lulas valgseier. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jair Bolsonaro vil sitte som president fram til 1. januar, hvorpå Lula da Silva tar over som landets president. I løpet av denne overgangsperioden vil den norske regjeringen ta kontakt med Lulas overgangsteam for å gjenoppta regnskogsamarbeidet, sier klima- og miljøminister Espen Barth Eide (Ap).

– Vi vil snakke med hans folk for å forberede det formelle og få på plass en styringsstruktur. Det står betydelige summer frosset på konto i Brasil i amazonasfondet, som kan utbetales raskt, sier Barth Eide til NTB.

Etter at Bolsonaro kom til makten i 2019, har avskogingen i den brasilianske delen av Amazonas økt kraftig. Bolsonaro har kuttet i miljøtiltak og gjort det klart at han ønsker landbruk og annen næringsvirksomhet i områder der det i dag er regnskog.

Bolsonaros prioriteringer førte til at både Norge og Tyskland kuttet miljøstøtte til Brasil sommeren 2019.

(©NTB)

Mer om