Håndball-VM 2019

Norge til VM-semifinale etter Tyskland-drama, Spania neste

De norske håndballjentene kan gjøre seg klare til nok et angrep på en tittel. VM-kampen mot Tyskland ga 32-29-seier etter festspill av Marit Røsberg Jacobsen.

Heidi Løke (fra venstre), Stine Bredal Oftedal og Camilla Herrem jubler under VM-kampen mot Tyskland. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Heidi Løke (fra venstre), Stine Bredal Oftedal og Camilla Herrem jubler under VM-kampen mot Tyskland. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Publisert

- Jeg er veldig stolt av prestasjonene gjennom denne turneringen. Det var mange som kalte oss B-laget, men det er et fantastisk godt kollektivt og mye talent i denne gjengen, sa landslagstrener Thorir Hergeirsson til TV3 etter dramaet mot Tyskland.

– Vi sliter med å rykke fra dem, og det er litt vår egen skyld. Tyskland er et bra lag som er vanskelig å spille mot. Men vi har noen matchvinnere i angrepsspillet, sa en glad Hergeirsson, som nå øyner medalje.

– Vi har lyst til å få til litt mer, sa landslagssjefen.

Spania i semifinalen

Silje Solberg spilte en av hovedrollene med flere nøkkelredninger mot slutten av kampen.

Men det tok tid før Solberg fikk orden på keeperspillet.

– Jeg måtte jobbe med meg selv gjennom hele kampen. Jeg tenkte at «nå kommer det snart», og det var viktig å få de redningene mot slutten, sa Solberg til TV3 etter Tyskland-kampen

Semifinalen mot Spania går fredag. Medaljekampene spilles søndag. Tross en rekke nøkkelfolk ute med skader, er Norge nær medalje.

Norge leverte en litt slurvete førsteomgang med for mange tekniske feil og i perioder svake skudd. Uttellingen lå på 50 prosent etter 1.-omgangen. Kari Brattset Dale startet strålende med mål etter at hun ble matet med fine innspill fra Emilie Hegh Arntzen.

Snudde

Tyskland har tatt store steg under treneren Henk Groener. Det er mannen som ledet Nederland til suksess før han byttet jobb. Tyskerne presset Norge og snudde 12-15 til 16-15 inn mot pausen.

I starten av andreomgangen var Norge mer skjerpet. Det tok ikke lange tiden før det var fem måls forsprang til det norske laget. Brattset Dale var en av målscorerne. Marit Røsberg Jacobsen vispet inn to mål på kort tid.

Slipper unna

Tyskerne kom seg aldri helt tilbake i kampen etter den tamme åpningen etter pause.

Norge kan tidligst møte Russland, laget med størst makskapasitet i VM, i en finale eller bronsekamp. Russerne har i lengre perioder imponert stort de siste dagene med storseirer mot Montenegro og Spania.

– Dersom Russland spiller slik de gjorde mot oss, får Norge det veldig, veldig vanskelig. Da tror jeg Russland nesten er uslåelig, sier Montenegros trener Per Johansson til NTB.

Revansje

I EM i fjor ødela Norges tap i åpningskampen mot nettopp Tyskland mesterskapet. Der ble det en skuffende norsk femteplass.

Det er svært sjelden Norge ikke spiller seg til semifinale i OL, VM eller EM. Under Thorir Hergeirssons ledelse hadde det bare skjedd i to av tolv mesterskap før årets VM.

Før Hergeirsson var det tilnærmet garanti for spill om medaljer under Sven Tore Jacobsen (1986-1993) og Marit Breivik (1994-2009).

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer