Norge skal bidra med minerydding i Ukraina

Norge stiller med instruktører for å lære ukrainske soldater å rydde miner og andre eksplosiver.

Det er stort behov for mine- og eksplosivrydding både nå og under gjenoppbygningen av landet, sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram. Foto: Geir Olsen / NTB
Det er stort behov for mine- og eksplosivrydding både nå og under gjenoppbygningen av landet, sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

NTB

Det sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) i forbindelse med det internasjonale møtet i på den amerikanske flybasen Ramstein i Tyskland for støtte til Ukraina 20. januar.

Norge bidrar allerede til opplæring av ukrainske soldater i Storbritannia. Dette fortsetter vi med i år og Norge vil også sende flere instruktører.

– Trening og opplæring er helt sentralt for den videre forsvarskampen, sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram.

– Russland benytter store mengder artillerigranater, raketter og missiler i krigføringen, og en del av dette er blindgjengere. Disse må uskadeliggjøres for å minsketrusselen både mot den ukrainske sivilbefolkningen og militære. Det er stort behov for mine- og eksplosivrydding både nå og under gjenoppbygningen av landet, sier Gram.

Til møtet i Ramstein har den amerikanske forsvarsministeren invitert rundt 50 land og organisasjoner, blant annet 30 Nato-land.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer