Norge sier nei til Tour de Ski

Langrennsledelsen i Norges Skiforbund sender ingen løpere til Tour de Ski. Verdenscupen går dermed uten norsk deltakelse i minst én måned.

Therese Johaug og resten av det norske langrennslandslaget går ikke Tour de Ski denne sesongen. Foto: Geir Olsen / NTB
Therese Johaug og resten av det norske langrennslandslaget går ikke Tour de Ski denne sesongen. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Publisert

Avgjørelsen var en ventet konsekvens etter pressemeldingen som ble sendt ut 1. desember. Der ble det sagt i klartekst at Norge ikke planla for å sende utøverne til Tour de Ski om det ikke kom endringer i det skisserte opplegget i kalenderen.

De nødvendige endringene som Norge krevde, kom ikke. Mandag kveld besluttet langrennskomiteen i Det internasjonale skiforbundet (FIS) at vinterens tour skal avvikles som oppsatt i perioden 1. til 10. januar.

Val Müstair i Sveits og Toblach og Val di Fiemme i Italia blir arrangørstedene.

Frykt

Møtet i verdenskomiteen i FIS tirsdag kveld endret ikke denne beslutningen.

Helseteamet og ledelsen i Norges Skiforbund ønsket at Tour de Ski skulle arrangeres på færre steder og med færre etapper. Det fikk de ikke gjennomslag for.

Det er frykten for koronasmitte og de mulige ettervirkningene av en positiv test på enkeltutøvere som er årsaken til Norges nei.

Flere av Norges mest profilerte utøvere har vært skeptiske til å gå en fullverdig tour. I tillegg har kvinnelandslagstrener Ole Morten Iversen advart løpere sine om risikoen ved å stille.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer