Norge og Sverige styrker samarbeidet: - Viktig

En negativ utvikling i trusselbildet knyttet til kriminelle nettverk gjør at norsk og svensk politi nå forsterker samarbeidet mot organisert kriminalitet.

Samarbeidet mellom norsk og svensk politi blir nå forsterket, opplyser politidirektør Benedicte Bjørnland. Arkivfoto: Ole Berg-Rusten / NTB
Samarbeidet mellom norsk og svensk politi blir nå forsterket, opplyser politidirektør Benedicte Bjørnland. Arkivfoto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert

− I dag skal jeg møte rikspolitisjef Anders Thornberg og flere offentlige aktører for å diskutere problemstillinger knyttet til forebygging og bekjempelse av organisert kriminalitet. Felles innsats er viktig for å sette oss i stand til å snu utviklingen i kriminalitetsbildet, sier politidirektør Benedicte Bjørnland i en pressemelding.

Politiet har over tid sett en negativ utvikling hvor barn og unge rekrutteres inn i kriminelle nettverk. Dette bidrar til en utvikling hvor de kriminelle nettverkene utgjør en trussel mot offentlig ro, orden og alminnelig trygghet i samfunnet, understreker Bjørnland.

− Flere av disse kriminelle nettverkene har tilknytninger til Sverige. Dette kan dreie seg om narkotikainnførsel, tilgang til våpen eller svenske gjengkriminelle som utfører voldsoppdrag i Norge, sier hun.

Det eksisterer allerede et internasjonalt politisamarbeid i regi av Europol, og det er dette som nå forsterkes mellom norsk og svensk politi.

− Vi er enige om å forsterke samarbeidet mot organiserte kriminelle nettverk. Dette handler i hovedsak om et mer forpliktende etterretningssamarbeid, og felles forebyggende innsats rettet mot kriminelle aktører vil stå sentralt, sier Bjørnland.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer