Norge og elleve andre land ber Taliban fjerne kvinneforbud

Norge, USA, Storbritannia, EU og andre land oppfordrer Taliban til å fjerne forbudet mot kvinnelige bistandsarbeidere.

En Taliban-soldat holder vakt på gaten i Kabul idet en kvinne går forbi 26. desember. En rekke vestlige land oppfordrer Taliban-regimet til å avvikle forbudet mot kvinnelige ansatte i hjelpeorganisasjoner. Foto: Ebrahim Noroozi / AP / NTB
En Taliban-soldat holder vakt på gaten i Kabul idet en kvinne går forbi 26. desember. En rekke vestlige land oppfordrer Taliban-regimet til å avvikle forbudet mot kvinnelige ansatte i hjelpeorganisasjoner. Foto: Ebrahim Noroozi / AP / NTB Vis mer
Publisert

– Talibans uforsvarlige og farlige ordre om å hindre kvinnelige ansatte i nasjonale og internasjonale organisasjoner fra å arbeide, setter livene i fare for millioner av afghanere som er avhengige av humanitær hjelp for å kunne overleve, står det i uttalelsen.

Oppfordringen om å reversere forbudet er underskrevet av utenriksministrene fra Norge, Danmark, Tyskland, Frankrike, Nederland, Italia, Sveits, Storbritannia, USA, Canada, Australia og Japan, samt EU.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer