Norge med historisk dobbeltseier i skyte-EM

Rifleskytteren Jon-Hermann Hegg var i en klasse for seg da han sikret Norges første EM-seier i 50 meter helmatch i Kroatia lørdag. Også sølvet ble norsk.

Bologna , Italia 20190920. Alle tre norske "gutta" har gjort det godt i EM i skyting i Bologna. Fra v.: Henrik Larsen, Simon Kolstad Claussen og Jon-Hermann Hegg. Foto: Norges Skytterforbund / NTB
Bologna , Italia 20190920. Alle tre norske "gutta" har gjort det godt i EM i skyting i Bologna. Fra v.: Henrik Larsen, Simon Kolstad Claussen og Jon-Hermann Hegg. Foto: Norges Skytterforbund / NTB Vis mer
Publisert

Med 461 poeng tok Hegg et klart gull. Kisen-skytteren var i føringen gjennom hele finalen og slo lagkameraten Henrik Larsen med 1,1 poeng.

Norge hadde inntil lørdag aldri vunnet EM-gull eller -sølv i 50 meter helmatch. For to år siden tok Hegg bronse. Det var derfor ikke så rart at den norske jubelen var ekstra høylytt i skytehallen i Osijek.

Simen Claussen ble nummer sju med 405,1 poeng. Norges tre finalister var de samme som tok seg til EM-finalen i 2019.

Tidligere på dagen satte Larsen norsk rekord med 1186 poeng da han vant kvalifiseringen. To poeng bak ham fulgte Hegg på 2.-plass, mens Claussen skjøt til 1179 poeng og ble nummer fem. Den samlede poengsummen på 3549 poeng var verdensrekord for lag.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer