- Norge må prioritere EUs vaksinepass-løsning

Virke Reiseliv mener Norge må prioritere å knytte seg til EUs vaksinepass-løsning, og at dette vil være viktig for å få i gang reisevirksomheten.

Leder i Virke Reiseliv, Astrid Bergmål, mener et vaksinepass vil være viktig for å få i gang igjen reisevirksomheten på tvers av grensene. Foto: Heiko Junge / NTB
Leder i Virke Reiseliv, Astrid Bergmål, mener et vaksinepass vil være viktig for å få i gang igjen reisevirksomheten på tvers av grensene. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

EU-kommisjonen la onsdag fram sitt forslag til digitalt vaksinepass, som skal gjøre det lettere å reise mellom EU-landene. De åpner for at Norge kan bli med, noe Virke Reiseliv mener norske myndigheter må prioritere.

Leder i Virke Reiseliv, Astrid Bergmål, mener vaksinepasset vil være svært viktig for å få i gang igjen reisevirksomheten på tvers av grensene, på en trygg og god måte.

– Vi er fornøyde med at det foreslås at også informasjon om negativ test skal med i vaksinepasset, slik at de som ennå ikke har fått vaksine når vi kommer til sommeren, eller som av ulike grunner ikke kan få vaksinen, også kan få anledning til å reise, sier Bergmål.

Hun sier de forventer at myndighetene nå sørger for en enkel løsning som gjør at informasjon om vaksine, antistoffer eller testsvar automatisk registreres i hver enkelts vaksinepass.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer