Norge klar for håndball-VM etter 31-28 over Hviterussland, men rusk i maskinen

Norges håndballkvinner herjet med Hviterussland og scoret 12 av kampens 13 første mål, men tok foten av gassen og vant bare 31-28 da VM-billetten ble sikret.

Kari Brattset herjet med Hviterussland i begynnelsen da Norge sikret VM-billetten i håndball, men avslutningen av kampen sto ikke i stil med innledningen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Kari Brattset herjet med Hviterussland i begynnelsen da Norge sikret VM-billetten i håndball, men avslutningen av kampen sto ikke i stil med innledningen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norge hadde avgjort kampen om VM-billetten med 34-21-seier i Hviterussland fredag, men var nådeløse fra avkast i Sotra Arena. Etter seks og et halvt minutt sto det 8-0 til Norge. Hviterusserne scoret sitt første mål ett minutt senere, men etter 12 minutter banket Kari Brattset inn sin sjette scoring og sendte hjemmelaget opp i 12-1.

Derfra slapp de norske seg ned og lot hviterusserne få være med å leke. Resten av omgangen scoret gjestene faktisk flere mål enn Norge, og ved pause sto det 21-11.

Hviterussland fortsatte å yppe seg etter pause, og de norske slet med å komme opp på sitt beste nivå igjen. Gjestene scoret omgangens tre første mål og knappet stadig inn på Norges ledelse. Seks minutter før slutt var ledelsen nede i fire mål, og to minutter før slutt i tre, men seieren kom aldri i alvorlig fare.

Likevel må det være lite tilfredsstillende for Thorir Hergeirsson at hans lag tapte 2. omgang hele 10-17 mot et lag som ble utklasset både i bortekampen i Brest og i det første snaue kvarteret av hjemmekampen.

Brattset var norsk toppscorer med sju mål, mens Malin Aune scoret fire. 11 norske spillere tegnet seg i målprotokollen onsdag.

Norge er uansett klar for VM-sluttspillet i Kumamoto vest i Japan, en turnering som avvikles i tiden 30. november til 15. desember. Trekningen av gruppespillet skjer 21. juni, og det er god sjanse for at Norge blir toppseedet. I VM blir det fire grupper a seks lag, og de tre beste i hver går til hovedrunden.

Det blir første gang kvinnelandslaget spiller et mesterskap i Japan, men planen er at laget skal vende tilbake dit for å spille om OL-medaljer under Tokyo-lekene neste sommer.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer