Kari Brattset herjet med Hviterussland i begynnelsen da Norge sikret VM-billetten i håndball, men avslutningen av kampen sto ikke i stil med innledningen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Kari Brattset herjet med Hviterussland i begynnelsen da Norge sikret VM-billetten i håndball, men avslutningen av kampen sto ikke i stil med innledningen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Norge klar for håndball-VM etter 31-28 over Hviterussland, men rusk i maskinen

Norges håndballkvinner herjet med Hviterussland og scoret 12 av kampens 13 første mål, men tok foten av gassen og vant bare 31-28 da VM-billetten ble sikret.

Publisert

Norge hadde avgjort kampen om VM-billetten med 34-21-seier i Hviterussland fredag, men var nådeløse fra avkast i Sotra Arena. Etter seks og et halvt minutt sto det 8-0 til Norge. Hviterusserne scoret sitt første mål ett minutt senere, men etter 12 minutter banket Kari Brattset inn sin sjette scoring og sendte hjemmelaget opp i 12-1.

Derfra slapp de norske seg ned og lot hviterusserne få være med å leke. Resten av omgangen scoret gjestene faktisk flere mål enn Norge, og ved pause sto det 21-11.

Hviterussland fortsatte å yppe seg etter pause, og de norske slet med å komme opp på sitt beste nivå igjen. Gjestene scoret omgangens tre første mål og knappet stadig inn på Norges ledelse. Seks minutter før slutt var ledelsen nede i fire mål, og to minutter før slutt i tre, men seieren kom aldri i alvorlig fare.

Likevel må det være lite tilfredsstillende for Thorir Hergeirsson at hans lag tapte 2. omgang hele 10-17 mot et lag som ble utklasset både i bortekampen i Brest og i det første snaue kvarteret av hjemmekampen.

Brattset var norsk toppscorer med sju mål, mens Malin Aune scoret fire. 11 norske spillere tegnet seg i målprotokollen onsdag.

Norge er uansett klar for VM-sluttspillet i Kumamoto vest i Japan, en turnering som avvikles i tiden 30. november til 15. desember. Trekningen av gruppespillet skjer 21. juni, og det er god sjanse for at Norge blir toppseedet. I VM blir det fire grupper a seks lag, og de tre beste i hver går til hovedrunden.

Det blir første gang kvinnelandslaget spiller et mesterskap i Japan, men planen er at laget skal vende tilbake dit for å spille om OL-medaljer under Tokyo-lekene neste sommer.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.