Norge innfører nytt sett med sanksjoner mot Putin og Russland

Norge slutter seg til EUs tiende sanksjonspakke mot Russland, opplyser Utenriksdepartementet

– Norge står sammen med Europa og har sluttet opp om alle EUs sanksjonspakker, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap). Arkivfoto: Rodrigo Freitas / NTB
– Norge står sammen med Europa og har sluttet opp om alle EUs sanksjonspakker, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap). Arkivfoto: Rodrigo Freitas / NTB Vis mer
Publisert

Norge har så langt sluttet opp om Unionens ulike sanksjoner, med noen tilpasninger. Den siste runden ble vedtatt av EU 25. februar og omfatter 121 russiske personer og selskap.

– Vi må opprettholde presset på den russiske regjeringen og dens støttespillere. Sanksjonene rammer Russland økonomisk og forhindrer at viktige innsatsvarer når fram til den russiske krigsindustrien. Norge står sammen med Europa og har sluttet opp om alle EUs sanksjonspakker. Vi støtter og er solidariske med ukrainernes frihetskamp, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) i en pressemelding.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer