Norge importerte varer for 21,8 milliarder kroner fra Russland i fjor

Norge har et kraftig handelsunderskudd med Russland. Totalt importerte vi varer til en verdi av 21,8 milliarder kroner i 2021, opp med 58,9 prosent fra 2020.

Norge har sluttet seg til en rekke sanksjoner mot Russland som følge av invasjonen av Ukraina. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB.
Norge har sluttet seg til en rekke sanksjoner mot Russland som følge av invasjonen av Ukraina. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB. Vis mer
Publisert

Norge har sluttet seg til en rekke sanksjoner mot Russland som følge av invasjonen av Ukraina. Hvordan krigen vil påvirke norsk utenrikshandel kan man tidligst se i tallene for mars måned, opplyser Statistisk sentralbyrå (SSB).

Matvarer, metaller, brenselsstoffer og kjemiske produkter er blant varene Norge tradisjonelt sett importerer mye av fra Russland. I 2021 importerte vi aluminium for nesten 5 milliarder kroner, mens importen av nye dekk til personbiler beløp seg til i overkant av 1 milliard kroner.

Norge eksporterte varer til Russland for i alt 3,7 milliarder kroner i 2021. Av dette utgjorde dyrefor nesten 1 milliard kroner. Andre viktige eksportvarer til Russland er maskiner, transportmidler og fisk. Sistnevnte endte på 195,2 millioner kroner i fjor og besto hovedsakelig av smolt til oppdrett.

Til Ukraina eksporterte Norge varer for 2,7 milliarder kroner i 2021, hvorav fiskeeksporten utgjorde 2,2 milliarder, tilsvarende 1,9 prosent av den totale norske fiskeeksporten.

Importen av varer fra Ukraina var på kun 661,4 millioner kroner i 2021.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer