Vis mer

Norge har fått sin første trestjerners-restaurant

Maaemo i Oslo tildeles hele tre stjerner.

(upublisert) Opprettet


Restaurantene Kontrast i Oslo og Re-Naa i Stavanger har begge fått sin første stjerne i den anerkjente Michelin-guiden. Det ble klart da restaurantguiden for Norden ble lagt frem i dag, på Hotel d'Angleterre i København.

Re-Naa er den første restauranten utenfor Oslo som blir tildelt stjerne.

På Maaemo i Oslo kan de også juble. Restauranten som tidligere hadde to stjerner, har nå blitt tildelt tre. Dette er det høyeste antallet stjerner som deles ut til en restaurant, og første gang en norsk restaurant får tre stjerner.

– Alle her er så stolte! Det er en drøm som har gått i oppfyllelse. Det er virkelig en team effort, så vi må bare takke alle de ansatte og alle gjestene våre, sier Bandar Jauwad, pressekontakt ved Maaemo, til VG over telefonen.

Rekordår for Norden


Geranium i København ble også tildelt tre stjerner. Dermed er Maaemo og den danske restauranten de eneste trestjerners-restaurantene i Norden. Michelin-guidenes internasjonale direktør Michael Ellis sa under utdelingen at det har vært et rekordår for Norden.


– Det er over 20.000 restauranter i Michelin-guiden i dag. Det er rundt 2.600 restauranter med stjerner, og bare litt over 100 restauranter har tre stjerner, uttalte han.Rykter om Michelin-restaurant i Bergen


Før guiden ble lagt frem i dag, spekulerte mange i om Bergen skulle få sin første restaurant med stjerne. Grunnen var at et bilde av Vestlandsbyen pryder forsiden av Michelins Nordiske Guide for 2016.

Det var NRK som først meldte om spekulasjonene, som har oppstått etter at Michelinguiden ble lagt ut på nettbutikken amazon.com.

Men Michelin-stjernene glapp derimot for Bergen.

- Vi er ikke skuffet, det ble som forventet. Men spennende å se om de har vært i Bergen og om det bildet av Bryggen henger sammen med dette, sier Ken Skorge Kristiansen, ved restauranten Colonialen i Bergen, til Bergens Tidende.

Økonomisk opptur


Den velkjente hotell- og restaurantguiden deles ut hvert år, av dekkselskapet Michelin. Den nordiske utgaven ble utgitt for første gang i fjor.

Ved siden av anerkjennelsen det gir å komme i restaurantguiden, innebærer en eller flere stjerner også en solid økonomisk opptur for de fleste restauranter, skriver NTB. Plutselig blir restauranten et reisemål for matglade fra hele verden.

Før dagens utdeling var det kun tre restauranter i Oslo som hadde blitt tildelt stjerne i den anerkjente matguiden. Maaemo hadde to, Statholdergaarden har en og Fauna har også en stjerne.


Legg til sol_no på SnapChat

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.