Norge har fått gjennomslag for advarsel til gravide på snusbokser

En helseadvarsel rettet mot gravide og unge kvinner kan dukke opp på snusboksene etter at Norge fikk gjennomslag for en slik merking i tobakksdirektivet.

Snusboksene kan bli merket med nye advarsler rettet mot gravide. Foto: Terje Bendiksby / NTB
Snusboksene kan bli merket med nye advarsler rettet mot gravide. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert

– Jeg er glad for at Norge har fått gjennomslag for at det er nødvendig å opplyse unge kvinner om helserisikoen ved snusbruk i svangerskapet, sier helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap).

– Vi har hatt en negativ utvikling med mange unge kvinner som begynner med snus, og flere av disse klarer ikke å slutte når de blir gravide. Det er viktig at de får vite at snusbruk under svangerskap kan øke risikoen for fosterskader og dødfødsel, sier hun.

Tobakksdirektivet trådte i kraft i EU i 2016, men innlemmelsen i EØS-avtalen har av ulike grunner blitt forsinket. Etter planen skal dette skje 4. februar.

Direktivet regulerer blant annet hvilke helseadvarsler som skal stå på tobakkspakkene, og hvordan e-sigaretter skal utformes og omsettes. Innlemmelsen forutsetter samtykke fra Stortinget.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer