- VI HAR HOLDT LØFTET VÅRT: Den norske støtten har blant annet bidratt til at millioner av mennesker har fått tilgang til utdanning, mat, helsehjelp, vann- og sanitærtjenester, sier statsminister Erna Solberg (H). Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix.
- VI HAR HOLDT LØFTET VÅRT: Den norske støtten har blant annet bidratt til at millioner av mennesker har fått tilgang til utdanning, mat, helsehjelp, vann- og sanitærtjenester, sier statsminister Erna Solberg (H). Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix. Vis mer

Bistand fra Norge

Norge gir 2,4 milliarder til Syria i 2019

Norge gir 2,45 milliarder kroner til Syria i 2019. Dermed innfrir Norge løftet fra 2015 om å gi 10 milliarder kroner til det krigsherjede landet over fire år.

Publisert

Delegater fra rundt 85 land deltar i giverkonferansen for Syria som holdes i Brussel denne uka. EU håper på å samle inn milliarder til Syria. Norge bidrar i år med 2,45 milliarder.

– Vi har holdt løftet vårt. Den norske støtten har blant annet bidratt til at millioner av mennesker har fått tilgang til utdanning, mat, helsehjelp, vann- og sanitærtjenester, sier statsminister Erna Solberg (H).

Dialog

Den norske bistanden går gjennom FN, Røde Kors-bevegelsen og norske humanitære organisasjoner. Norge støtter også opp om den FN-ledede prosessen for å skape politiske løsninger på konflikten.

Prosessen skal skape dialog mellom sivile organisasjoner, regionale organisasjoner, bistandsgrupper og naboland, fokusert på temaer som økonomisk gjenoppbygging, rettssystem, utdanning og beskyttelse av flyktninger.

– Det kan ikke bli varig fred og stabilitet i Syria uten nødvendige politiske løsninger på plass. FNs spesialutsending til Syria, Geir O. Pedersen, har vår fulle støtte i sitt utfordrende arbeid, sier statsminister Solberg.

Fortsatt innsats

Framtiden er usikker for de 5,7 millioner syrerne som har flyktet fra landet, og antall syrere som er på flukt internt i Syria, er enda høyere. Til sammen har trolig 11,7 millioner mennesker behov for hjelp til alt fra fysisk sikkerhet til mat, helsetjenester og utdanning.

– Norge vil fortsette å være en betydelig giver både til sivile i Syria og nabolandene som har tatt imot millioner av flyktninger, sier utenriksminister Ine Eriksen-Søreide (H).

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.