Bistand fra Norge

Norge gir 2,4 milliarder til Syria i 2019

Norge gir 2,45 milliarder kroner til Syria i 2019. Dermed innfrir Norge løftet fra 2015 om å gi 10 milliarder kroner til det krigsherjede landet over fire år.

- VI HAR HOLDT LØFTET VÅRT: Den norske støtten har blant annet bidratt til at millioner av mennesker har fått tilgang til utdanning, mat, helsehjelp, vann- og sanitærtjenester, sier statsminister Erna Solberg (H). Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix.
- VI HAR HOLDT LØFTET VÅRT: Den norske støtten har blant annet bidratt til at millioner av mennesker har fått tilgang til utdanning, mat, helsehjelp, vann- og sanitærtjenester, sier statsminister Erna Solberg (H). Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix. Vis mer
Publisert

Delegater fra rundt 85 land deltar i giverkonferansen for Syria som holdes i Brussel denne uka. EU håper på å samle inn milliarder til Syria. Norge bidrar i år med 2,45 milliarder.

– Vi har holdt løftet vårt. Den norske støtten har blant annet bidratt til at millioner av mennesker har fått tilgang til utdanning, mat, helsehjelp, vann- og sanitærtjenester, sier statsminister Erna Solberg (H).

Dialog

Den norske bistanden går gjennom FN, Røde Kors-bevegelsen og norske humanitære organisasjoner. Norge støtter også opp om den FN-ledede prosessen for å skape politiske løsninger på konflikten.

Prosessen skal skape dialog mellom sivile organisasjoner, regionale organisasjoner, bistandsgrupper og naboland, fokusert på temaer som økonomisk gjenoppbygging, rettssystem, utdanning og beskyttelse av flyktninger.

– Det kan ikke bli varig fred og stabilitet i Syria uten nødvendige politiske løsninger på plass. FNs spesialutsending til Syria, Geir O. Pedersen, har vår fulle støtte i sitt utfordrende arbeid, sier statsminister Solberg.

Fortsatt innsats

Framtiden er usikker for de 5,7 millioner syrerne som har flyktet fra landet, og antall syrere som er på flukt internt i Syria, er enda høyere. Til sammen har trolig 11,7 millioner mennesker behov for hjelp til alt fra fysisk sikkerhet til mat, helsetjenester og utdanning.

– Norge vil fortsette å være en betydelig giver både til sivile i Syria og nabolandene som har tatt imot millioner av flyktninger, sier utenriksminister Ine Eriksen-Søreide (H).

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer