Norge får om lag to millioner doser av Curevac-vaksinen

EU melder at de starter evalueringsprosessen av den tyske Curevac-vaksinen. Norge har en avtale om rundt to millioner doser av vaksinen i 2021, ifølge FHI.

EU startet fredag sin løpende evaluering av Curevac-vaksinen. Norge har en avtale om å få rundt to millioner doser når vaksinen er godkjent. Foto: Sebastian Gollnow / AP / NTB
EU startet fredag sin løpende evaluering av Curevac-vaksinen. Norge har en avtale om å få rundt to millioner doser når vaksinen er godkjent. Foto: Sebastian Gollnow / AP / NTB Vis mer
Publisert

– Vi håper på en rask avklaring for godkjenning av CureVac-vaksinen for å sikre Norge tilgang til enda flere vaksinedoser, sier smitteverndirektør Geir Bukholm ved FHI.

Curavac-vaksinen er på lik linje med Moderna og Biontech/Pfizer-vaksinen en såkalt mRNA-vaksine. Den er imidlertid lettere å distribuere og lagre enn de andre, ettersom den kan oppbevares i kjøleskapstemperatur i tre måneder og romtemperatur i 24 timer.

Vaksinen har vist lovende resultater i de tidlige fasene og er nå i fase to og tre.

EUs evalueringsprosess legger opp til at vaksineprodusenten sender inn nye resultater løpende, slik at godkjenningen kan skje så raskt som mulig.

Så snart det foreligger nok dokumentasjon, kan selskapet søke om betinget markedsadgang på lik linje med de tre vaksinene som er allerede er godkjent for bruk i EU og Norge. EU har inngått avtale om kjøp av opptil 405 millioner vaksinedoser fra Curevac.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer