Norge får 1 million ekstra Moderna-doser

Norge får tilgang på 1 million ekstra doser med Moderna-vaksinen. Årsaken er at Polen ikke lenger har behov for dosene.

Norge kan raskere gå tilbake til en mer normal hverdag, sier statsminister Erna Solberg (H). Fredag ble det kjent at Norge får tilgang på 1 million ekstra doser med Moderna-vaksinen. Foto: Hanna Johre / NTB
Norge kan raskere gå tilbake til en mer normal hverdag, sier statsminister Erna Solberg (H). Fredag ble det kjent at Norge får tilgang på 1 million ekstra doser med Moderna-vaksinen. Foto: Hanna Johre / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dosene kommer i tillegg til de til sammen 358.000 dosene Norge fikk i juli fra blant annet Litauen, Bulgaria og Romania. Med dette har Norge på kort tid fått over 1,3 millioner ekstra vaksinedoser, opplyser regjeringen i en pressemelding.

– Med denne leveransen vil alle voksne over 18 år være ferdigvaksinerte i løpet av de to første ukene i september. Det betyr at Norge raskere kan gå tilbake til en mer normal hverdag, sier statsminister Erna Solberg (H).

De ekstra vaksinedosene ankommer Norge neste uke. De vil så bli fordelt ut til kommunene uken etter.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer