Norge er verdens beste land for pensjonister

Norge har klatret helt til topps i en internasjonal kåring om hvordan det er å være pensjonist.

Norge har små økonomiske forskjeller og lav arbeidsledighet. Vi scorer høyt på miljø og boforhold og på helse ligger Norge på topp. Det gjør Norge til et godt land å være pensjonist i, mener en fransk bank. Foto: Frank May / NTB
Norge har små økonomiske forskjeller og lav arbeidsledighet. Vi scorer høyt på miljø og boforhold og på helse ligger Norge på topp. Det gjør Norge til et godt land å være pensjonist i, mener en fransk bank. Foto: Frank May / NTB Vis mer
Publisert

Den franske banken Natixis har analysert trygghet og leveforhold for pensjonister i 44 land. Etter fire år på tredjeplass klatrer Norge helt til topps i 2022-rapporten, skriver Aftenposten.

Rapporten undersøker en rekke forhold innenfor fire hovedområder: helse, økonomisk trygghet, livskvalitet og materiell velstand. Norge er inne på topp ti på alle disse hovedområdene. Når de settes sammen, er Norge helt på topp.

Jan Davidsen, leder i Pensjonistforbundet, understreker at det er resultatet av hardt arbeid.

– I Norge har vi jobbet aktivt for å trygge den tiden etter man går ut fra arbeidslivet. Det skyldes at vi har hatt et godt organisert arbeidsliv, sier han til Aftenposten.

Bedret økonomi for pensjonister som løfter Norge opp fra tredje plass i fjor til første plass i år. Norge har små økonomiske forskjeller og lav arbeidsledighet. Vi scorer høyt på miljø og boforhold og på helse ligger Norge på topp. Norge gjør det litt dårligere på lykkeindeksen enn i fjor. Dermed havner vi under Finland, Danmark og Sverige i livskvalitet for pensjonister.

Etter Norge følger Sveits, med Island på stredjeplass totalt. Vær og klima har er ikke med i vurderingen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer