Norge eneste søker til ski-VM 2025

Trondheim har tapt to kampen om å få arrangere ski-VM to ganger, men til mesterskapet i 2025 er trønderhovedstaden eneste søker.

Fra medaljeseremoni under ski-VM i Trondheim i 1997. (Foto: Gorm Kallestad/NTB scanpix)
Fra medaljeseremoni under ski-VM i Trondheim i 1997. (Foto: Gorm Kallestad/NTB scanpix) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Trondheim, som arrangerte ski-VM i 1997, søkte også mesterskapene i 2021 og 2023, men tapte kampen mot henholdsvis Oberstdorf og Planica.

Nå ser det unektelig lyst ut med tanke på å få mesterskapet i 2025.

Den formelle avgjørelsen faller i forbindelse med FIS-kongressen i Thailand i slutten av mai 2020.

– Da er det klart at Trondheim er eneste søker til ski-VM 2025. Dette er et bevis på at den internasjonale skifamilien er enige om at det er Norge og Trondheim som skal arrangere VM dette året. Nå skal Norges Skiforbund sammen med Trondheim Kommune og skisporten i Trøndelag levere en god søknad som oppfyller de kriteriene som FIS stiller til en VM-arrangør. Tildelingen skjer formelt under kongressen neste år, men vi kan allerede nå glede oss til en skikkelig trøndersk folkefest i 2025, sier skipresident Erik Røste i en pressemelding.

Trondheim må formelt sett levere en ny og mer omfattende søknad innen 1. september i år.

Sist Norge arrangerte ski-VM i nordiske grener var i Holmenkollen i 2011.

Sveitsiske Crans Montana, tyske Garmisch-Partenkirchen og østerrikske Saalbach har på sin side søkt om å få arrangere alpin-VM i 2025. Russiske Krasnojarsk er eneste søker til VM i fristil, snowboard og friski i 2024, mens tsjekkiske Harrachov er eneste søker for VM i skiflyging samme i 2024.

– FIS er svært fornøyde med å se den store interessen for våre flaggskip-arrangementer. Samtlige kandidater har potensial og erfaring til å levere mesterskap av ypperste kvalitet, og vi forventer at VM-søknadene for 2025 vil være svært mangfoldige, sier FIS-president Gian Franco Kasper.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer