Norge bedt om gi mer materiell til Ukraina

Norge har blitt spurt om å bidra med mer militært materiell, i tillegg til 2.000 panservernvåpen vi allerede har gitt til landet.

Statsminister Jonas Gahr Støre sier regjeringen løpende vurderer henvendelser om militært utstyr til Ukraina. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Statsminister Jonas Gahr Støre sier regjeringen løpende vurderer henvendelser om militært utstyr til Ukraina. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

– Vi har sammen med andre Nato-land fått en rekke henvendelser om dette. Det har regjeringen til løpende vurdering, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) til NRK.

– Og så vil jeg ikke kommentere det mer i detalj, fordi dette er spørsmål vi avgjør sammen med andre allierte. Vi står sammen med Nato-land om at det er riktig å kunne gi bidrag til at Ukraina kan forsvare seg selv, sier Støre.

Regjeringen besluttet i slutten av februar å gi 2.000 M72 panservernraketter til Ukraina. Med det gikk de bort fra forbudet som Norge har hatt siden 1959 mot å eksportere våpen til land som er i krig, eller hvor krig truer.

Rakettene ble fløyet til Polen, før de ble sendt inn i Ukraina. Samme dag som rakettene ble sendt, sa utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) overfor Klassekampen at det kunne bli aktuelt å sende enda flere våpen.

I tillegg til våpnene har Norge sendt hjelmer og vester til Ukraina.

Norge har også sendt 50–60 flere soldater til Nato-styrken i Litauen etter at Russland invaderte Ukraina.

(©NTB)

AVLYTTET: Ukrainas sikkerhetstjeneste har publisert lydklipp som skal være fra avlyttede samtaler fra russiske soldater. Lyd: Ukrainas sikkerhetstjeneste. Video: Reddit / Reuters Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer