Norge åpnet med sølv og bronse i skøyte-EM: – Helt utrolig

Norge med Julie Samsonsen, Martine Ripsrud og Ane By Farstad åpnet skøyte-EM i Nederland med bronse. Deretter klinket gutta til med sølv på lagtempoen.

Julie Nistad Samsonsen, Martine Ripsrud og Ane By Farstad åpnet EM med bronse. Foto: Peter Dejong / AP / NTB
Julie Nistad Samsonsen, Martine Ripsrud og Ane By Farstad åpnet EM med bronse. Foto: Peter Dejong / AP / NTB Vis mer
Publisert

Polen vant som ventet gullet med tiden 1.27,26 i kvinnenes lagsprint. Hviterussland tok sølvet med 1.31,18, mens Norge kom like bak med tiden 1.31,43.

– Det var kjempegøy å gå der ute i dag. Vi gjorde som vi skulle. Jeg tror vi fikk utnyttet den kapasiteten vi har i laget, sa Ripsrud til Viaplay.

EM-debutant Ane By Farstad sørget for bronsejubel med sin spurt på siste runde.

– Helt fantastisk. Jeg kunne ikke bedt om noe bedre, sa hun.

Tyskland var det fjerde og siste laget i konkurransen og et snaut sekund bak medalje.

Nederland trakk seg fra konkurransen like før mesterskapet, som økte medaljesjansene til Norge betraktelig. I tillegg deltok ikke vanligvis solide Russland.

Sølv på lagtempo

De norske gutta på lagtempoen, representert med Allan Dahl Johansson, Hallgeir Engebråten, Sverre Lunde Pedersen, leverte en meget god prestasjon med banerekord med tiden 3.38,92.

Allan Dahl Johansson, Hallgeir Engebraten og Sverre Lunde Pedersen under sitt sølvløp i Heerenveen. Foto: Peter Dejong / AP / NTB
Allan Dahl Johansson, Hallgeir Engebraten og Sverre Lunde Pedersen under sitt sølvløp i Heerenveen. Foto: Peter Dejong / AP / NTB Vis mer

Så kom Nederland og vant med 94 hundredels sekund, men Norge kunne juble for sølvet. Italia tok bronsemedaljen hele fire og et halv sekund bak Norge. Polen og Hviterussland ble henholdsvis nummer fire og fem.

– Helt utrolig. Vi har to av to medaljer til nå. For en pangstart, sa Viaplays ekspert og tidligere skøyteløper Ida Njåtun.

(©NTB)

KALDT: Denne karen fikk seg en iskald fornøyelse da han bestemte seg for å stå på skøyter på elven. VIDEO: Rødt Kort. Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer