Nordre Follo mistenker mutert virus på Tårnåsen skole

Tårnåsen skole i Nordre Follo kommune har til sammen 15 registrerte tilfeller av koronasmitte. Kommunen mistenker flere tilfeller med mutert virus.

NORDRE FOLLO: I en pressekonferanse 28. januar sier ordfører Hanne Opdan at de mistenker et nytt utbrudd av det muterte viruset. Foto: NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Vi ser et stort antall smittetilfeller knyttet til Tårnåsen skole, 15 per nå, og mistenker at det er tilfeller med mutert virus ved skolen, sa ordfører Hanne Opdan (Ap) i Nordre Follo på en pressekonferanse torsdag ettermiddag.

Kommunen opplyser på sine nettsider at prøver fra dette utbruddet skal prioriteres ved laboratoriet ved FHI.

– Vi ser en rask, eksplosiv økning som vi ikke kjenner igjen så godt fra skoleutbrudd tidligere, sa kommuneoverlege Kerstin Anine Johnsen Myhrvold om utbruddet ved Tårnåsen skole.

Skoler og barnehager i Nordre Follo kommune holder stengt ut denne uken og alle skoleelever får hjemmeundervisning, men det planlegges for åpning på rødt nivå fra og med neste uke – men dette er ikke endelig avklart.

– Relativt god kontroll

På pressekonferansen ble det kjent at det ikke er registrert flere nye smittetilfeller med den britiske virusmutasjonen i Nordre Follo, men antallet på 69 kan komme til å øke ytterligere.

Tilfellene knyttes til utbrudd i Langhus bo- og servicesenter, Langhus helsestasjon, Tussestien barnehage og Kolbotn skole.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer