Vis mer

Nordmenn søkte mest etter ulovlig tjeneste på nettet

Overraskende vinner på Google-listen.

(upublisert) Opprettet


Google har akkurat lansert en liste som viser hva nordmenn var mest nysgjerrige på i året som gikk.

I motsetning til tidligere har Google valgt bort listen over de mest brukte søkeordene ettersom disse pleier å være ganske like hvert eneste år.

- Vi har har valgt å fokusere på søkeordene som kan vise til den kraftigste økningen i antall søk det siste året, da disse gir et mye bedre bilde av hva som er årets søketrender og folk har vært mest opptatt av, sier Vidar Falkenberg, analytiker i Google Norge, til AftenpostenDette er årets søketrender på Google:
 1. Popcorn time


  Strømmetjenesten, som har blitt omtalt som «piratenes Netflix», har tatt verden med storm det siste året. Popcorn Time er det mest søkte ordet på Google i 2015, noe som kan være litt overraskende ettersom programmet ble ulovlig i oktober.


 2. Solformørkelse


  I slutten av september sto hele Norge med nesa i sky. Grunnen var den mye omtalte supermånen, som mange trolig hadde googlet i forkant.


 3. Agario


  Agar.io er et mobilspill laget av Matheus Valadares. Spillet ble en umiddelbar suksess da det ble gitt ut i april.


 4. Fifty Shades of Grey


  Bøkene og filmen har toppet lister etter lister her til lands. Det ser rett og slett ikke ut til at nordmenn får nok av det pikante forholdet mellom Christian Grey og Anastasia Steele.


 5. Skam


  En ny dramaserie fra NRK hvor vi følger Eva og hennes venner på Hartvig Nissens videregående skole i Oslo.


 6. iPhone 6s


  Apple lanserte iPhone 6-oppgraderingen høsten 2015. Telefonen høstet gode terningkast og fikk sekser fra blant annet DinSide og Klikk.no. En av de nye funksjonene er 3D Touch-teknologien som ikke bare registrerer hvor du trykker, men også hvor hardt.


 7. Caroline Berg Eriksen


  En av Norges mest populære bloggere. Caroline Berg Eriksen, som tidligere var kjent under navnet fotballfrue, har tidvis vært i hardt vært i år. I januar ble det kjent at ektemannen Lars-Kristian Eriksen skrev «ekspert»-kommentarer på bloggen hennes under falsk navn. Han utga seg blant annet for å være lege og ernæringsfysiolog. Ektemannen skrev i en uttalelse til VG at han var flau og lei seg.


 8. Charlie Hebdo


  Det franske satiriske magasinet ble utsatt for et brutalt angrep i januar. To menn tok seg inn i redaksjonslokalet og åpnet ild. Tolv mennesker ble drept og flere skadd.


 9. Pablo Escobar


  Netflix-suksessen «Narcos», gjorde igjen den colombianske narkobaronen aktuell. På toppen av sin karriere kontrollerte Escobar og hans kartell hele 80 prosent av den globale kokainhandelen.


 10. Martin Ødegaard


  Martin Ødegaard har blitt et fenomen. Den unge nordmannen kunne velge og vrake mellom verdens største klubber og valgte til slutt å signere for Real Madrid i januar.

  Fotballspilleren er umåtelig populær på nettet og har over 1,4 millioner følgere på Instagram og Twitter.
Legg til sol_no på SnapChat

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.