Sydenreiser:

Nordmenn gir blaffen

Over halvparten av nordmenn skal på utenlandsferie i løpet av det neste året, som er langt flere enn i de andre nordiske landene.

Sydenferie frister fortsatt for nordmenn, til tross for økte priser og svakere krone. Her fra Los Cristianos på Tenerife. Foto: Marianne Løvland / NTB
Sydenferie frister fortsatt for nordmenn, til tross for økte priser og svakere krone. Her fra Los Cristianos på Tenerife. Foto: Marianne Løvland / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

53 prosent av nordmennene svarer at de skal på ferie utenfor Norden de neste tolv månedene, ifølge undersøkelsen Kantar Media har gjort for turoperatøren Tui.

I Danmark er tallet 48 prosent, i Sverige 42 prosent, mens 37 prosent av finnene skal reise utenlands. De fleste skal reise i sommermånedene juni, juli eller august.

NON STOP: En dame var uheldig da hun sto under et blåsehull i denne videoen som har fått flere millioner visninger på Youtube. Non Stop TV med Sondre Rahm og Christian Wehus. Vi lager Norges beste viralprogram som daglig gir deg de mest spektakulære klippene du ikke vil gå glipp av. Vis mer

– Det bekrefter det vi ser. Den svake krona og inflasjonen har gjort at nordmenn i enda større grad enn vanlig jakter på reisekupp og velger all inclusive, men reise til utlandet skal vi, sier kommunikasjonssjef i Anne Mørk-Løwengreen i Tui.

Over halvparten av dem som skal til utlandet, skal oppsøke sol og strand, mens 37 prosent vil på storbyferie.

I undersøkelsen ble folk også spurt om hva de ikke ønsker å kutte ned på, forutsatt at det mest nødvendige er betalt for. For nordmenn kommer sparing høyest på lista, deretter fritidsaktiviteter. På tredjeplass kommer imidlertid reiser til utlandet. Både svensker og finner har utenlandsreiser lenger ned på lista.

(©NTB)