Nordmenn fikk vesentlig dårligere råd i 3. kvartal

Folk flest har fått mindre å rutte med i tredje kvartal. Tall fra SSB viser at husholdningenes disponible realinntekt falt 4,3 prosent fra 2. til 3. kvartal.

Nye tall fra SSB viser at folk flest har fått mindre å rutte med i tredje kvartal. Årsaken er kraftig prisoppgang vi har sett den siste tiden har redusert husholdningenes disponible realinntekt, som falt med hele 4,3 prosent fra 2. til 3. kvartal. Foto: Heiko Junge / NTB
Nye tall fra SSB viser at folk flest har fått mindre å rutte med i tredje kvartal. Årsaken er kraftig prisoppgang vi har sett den siste tiden har redusert husholdningenes disponible realinntekt, som falt med hele 4,3 prosent fra 2. til 3. kvartal. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

Nye tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) bekrefter det de fleste har kjent på kroppen de siste månedene – vi har fått dårligere råd.

Tallene viser at norske husholdningers disponible realinntekt falt 4,3 prosent fra 2. til 3. kvartal som følge av sterk prisoppgang i 3. kvartal.

I tillegg viser tallene at husholdningenes disponible inntekt falt 1,7 prosent i 3. kvartal – her er årsaken en nedgang i formuesinntektene. Sett bort fra formuesinntektene, var disponibel inntekt tilnærmet uendret sammenlignet med 2. kvartal.

Til tross for at folk flest har fått dårligere råd, går «AS Norge» så det suser. Samlet sett for Norge, steg bruttonasjonalinntekten (BNI) 12,8 prosent fra 2. til 3. kvartal. BNI for Norge fra 2. til 3. kvartal er beregnet til rekordhøye 1.605 milliarder kroner.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer