Handlepose fra Coop Obs. Nordmenn bruker årlig 750 millioner plastbæreposer. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Handlepose fra Coop Obs. Nordmenn bruker årlig 750 millioner plastbæreposer. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer

Bruker rundt 140 plastposer i året

Nordmenn er fremdeles storforbrukere av plastposer

Bruken av plastposer sank ti prosent fra 2017 til 2018. Fremdeles bruker en gjennomsnittsnordmann rundt 140 plastbæreposer i året.

Publisert

Dette tilsvarer dobbelt å mange plastposer sammenlignet med det svenskene bruker, skriver Klassekampen.

I snart ett år har Handelens Miljøfond organisert forskjellige tiltak for å redusere plastbruken til nordmenn. Det mest kjente er plastposeavgiften, der bedriftene betaler inn 50 øre for hver plastbærepose som kundene kjøper.

Etter at denne avgiften kom har store deler av handelsstanden økt prisene på plastposene. Målet til Handelens Miljøfond er å øke plastvett blant folk, forteller daglig leder for miljøfondet Rasmus Hansson.

– VI har et klart inntrykk av at plastforbruket reduseres i takt med økt kunnskap og sterkere bevisstgjøring. Vi vet at bruken av plastposer sank fra 2017 til 2018, og forutsetter at denne nedgangen vil fortsette, sier Hansson til avisen.

Årlig bruker nordmenn 750 millioner plastbæreposer, og Norge er i Europa-toppen når det gjelder plastforbruk. Fondets mål er å dele ut inntil 300 millioner kroner årlig til ulike miljøtiltak for å løse plastutfordringer.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer