Hurtigrutens ekspedisjonsskip MS Roald Amundsen ble nekter anløp i Chile og er nå på vei til Falklandsøyene. Her ved kai i Tromsø i juli i fjor. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
Hurtigrutens ekspedisjonsskip MS Roald Amundsen ble nekter anløp i Chile og er nå på vei til Falklandsøyene. Her ved kai i Tromsø i juli i fjor. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer

Coronaviruset

Nordmenn coronafast i hurtigruteskip utenfor Falklandsøyene

Flere nordmenn er om bord i hybridskipet Roald Amundsen, som er på vei til Falklandsøyene etter å ha blitt nektet å legge til i Chile, melder Bergens Tidende.

Publisert

Hurtigruteskipet skulle ha lagt til kai i Chile forrige uke, men landet har stoppet alle cruiseanløp fram til september. Skipet har i stedet satt kursen mot Falklandsøyene.

Hurtigruten avviser at noen av passasjerene er «koronafast» om bord.

– Vi har ikke hatt ett eneste smittetilfelle på noen av skipene våre, og ingen om bord har noen symptomer, sier kommunikasjonssjef Rune Thomas Ege i Hurtigruten til NTB.

Skipet forlot Chile 29. februar for en seilas til Antarktis og fjordene i Chile.

Ege understreker at Hurtigruten ikke ble nektet å legge til kai på bakgrunn av mistanke om koronasmitte, men at chilenske myndigheter har stengt grensene for alt og alle.

Roald Amundsen skal være framme på Falklandsøyene onsdag, ifølge Marine Traffic. Hurtigruten har en avtale med myndighetene på Falklandsøyene og skal få folk hjem derfra i løpet av noen dager.

– Ting tar litt tid på grunn av reiserestriksjoner, men Hurtigruten har de siste ukene fått flere tusen mennesker trygt hjem fra hele verden. Det skal vi få til også her, sier Ege.

I tillegg er det flere hundre australske leger, tannleger og medisinske ekspertene om bord på skipet, skriver The Guardian.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.