Nordmann dømt til forvaring og utvisning fra Danmark

En nordmann som truet både politi og muslimer i moskeer med kniv, er dømt til forvaring på ubestemt tid og utvisning fra Danmark.

Publisert

Mannen ble allerede i juni i fjor dømt til forvaring i Københavns Byret, men nå har ankedomstolen Østre Landsræt stadfestet dommen og i tillegg besluttet at han skal utvises når han en gang slipper fri.

Retten fant 40-åringen så farlig at han idømmes utvisning til tross for at han har bodd i Danmark hele sitt liv og har fire barn i landet. Han har fra før 15 dommer for farlig vold.

Han er dømt for blant annet å ha trukket kniv mot frammøtte ved to moskeer i København og mot to politimenn som ble tilkalt ved det siste tilfellet.

– Bare vent, jeg sprenger dere i lufta, jeg er den nye Omar, sa han med henvisning til Omar el-Hussein, som i 2015 sto bak et terrorangrep mot synagogen og galleriet Krudttønden i København.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.