Narkotikasmugling

Nordmann dømt til fem års fengsel for kokainsmugling i Colombia

En 43 år gammel nordmann som har tilstått smugling av 103 kilo kokain er dømt til fengsel i fem år i Colombia, skriver Dagbladet.

Kokain. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Kokain. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer

Mannen ble pågrepet i 2018 etter at colombiansk politi hadde en storstilt aksjon mot et narkotikanettverk i turistbyen Cartagena i fjor, skriver Dagbladet. Nordmannen ble pågrepet sammen med 12 andre og ble satt i varetekt.

– Da rettssaken gikk erkjente han smugling av 103 kilo kokain. Han ble dømt til fem års fengsel, men deler av dommen vil bli sonet med fotlenke, sier mannens norske advokat Kjell Myrland til avisen.

– Han er glad og lettet, sier advokaten om dommen som nå er rettskraftig.

Nordmannen reiste til Colombia i 2016 etter å bli løslatt fra soning av en narkotikadom i Norge. Der skal han ha etablert seg med flere seilbåter som tilbød turister utflukter. Påtalemyndigheten mente at han i tillegg fraktet narkotika ut til hurtiggående båter. I nettverket skal nordmannen, med oppnavnet «Capo Noruego», ha hatt rollen som finansansvarlig og den som sørget for distribusjon av kokainet. På det meste skal nettverket ha tjent opptil 100 millioner kroner i måneden på virksomheten.

(©NTB)