Nordkoreanske medier med uttalelser fra Kim Jong-un

Nord-Koreas statlige medier har viderebrakt noen uttalelser fra lederen Kim Jong-un etter nye spekulasjoner om helsa hans.

(Foto: AFP/NTB scanpix)
(Foto: AFP/NTB scanpix) Vis mer
Publisert

I meldingene søndag takker Kim arbeidere som har bygget hus i byen Samjiyon nord i landet, ifølge det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap.

Meldingene avslører ikke hvor Kim befinner seg og inneholder heller ingen bilder. Samme dag dukket den sørkoreanske presidentens rådgiver, Moon Chung-in, opp på amerikanske Fox News og erklærte at Kim er i live og i god behold.

Moon sier at Kim befinner seg i Wonsan, hvor Nord-Koreas leder oppholder seg med jevne mellomrom.

Moons uttalelser om Wonsan stemmer overens med en rapport som har skapt overskrifter i helgen. Et tog som antakelig tilhører Kim Jong-un, har nemlig stått parkert ved den nordkoreanske lederens rekreasjonsanlegg i Wonsan siden 21. april, viser satellittbilder.

Rykteflom

Bildene av det parkerte toget på Kim-familiens private stasjon i kystbyen Wonsan er offentliggjort av nettstedet 38 North. De har ført til en ny rykteflom om 36 år gamle Kims helsetilstand.

Nettstedet påpeker selv at bildene av toget ikke beviser noe om hvor Kim befinner seg eller gir noen ny informasjon om helsa hans.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer