Nordfjord Kjøtt tilbakekaller mer karbonadedeig

Nordfjord Kjøtt trekker tilbake ytterligere et parti karbonadedeig på grunn av mistanke om salmonella i et parti norsk storfekjøtt.

Nordfjord karbonadedeig 400 gram med siste forbruksdato 10. mai 2021 trekkes tilbake. Foto: Nordfjord Kjøtt / NTB
Nordfjord karbonadedeig 400 gram med siste forbruksdato 10. mai 2021 trekkes tilbake. Foto: Nordfjord Kjøtt / NTB Vis mer
Publisert

Karbonadedeigen kan inneholde råvare fra et parti norsk storfekjøtt der det er mistanke om salmonella.

Det er pakker av «Karbonadedeig Nordfjord 400 g, 5 % fett» med siste forbruksdato 10. mai 2021 som nå trekkes tilbake. Fra før er pakker med siste forbruksdato 26. april 2021 trukket tilbake. Dette gjelder både Nordfjords eget merke og merket Prima.

Produktene kan være kjøpt i alle Rema 1000 butikker, utenom Troms og Finnmark, Oslo, Viken, Innlandet og Vestfold og Telemark fylker.

Forbrukere bes kaste eller returnere produktet til butikken det er kjøpt i for refusjon.

Mattilsynet venter ennå på svar på analysene av det første mistenkte funnet av salmonella. Etter den første tilbakekallingen fortalte Bente Sande i Mattilsynet til NTB at en test også vil avklare hvilken type salmonella det eventuelt er snakk om.

– Salmonella i norsk storfekjøtt ikke er så vanlig. De gangene det er oppdaget, har det ikke vært sykdom som kan smitte til folk. Den salmonella-arten finnes naturlig i miljøet. Den kan man få mange plasser, sa hun.

Bakterier innen slekten Salmonella er årsaken til sykdommen salmonellose hos blant annet husdyr og mennesker. Det finnes over 2.500 varianter av salmonella, ifølge Veterinærinstituttet.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer