Nord Stream-etterforskere: - Tror vi vet hva som skjedde

Svenske myndigheter kommer stadig lenger med puslespillet rundt hva som skjedde da gassledningene Nord Stream 1 og 2 ble sabotert i september.

Gassledningene Nord Stream 1 og 2 ble satt ut av drift i slutten av september, trolig på grunn av sabotasje. Arkivfoto: Sveriges kystvakt / AP / NTB
Gassledningene Nord Stream 1 og 2 ble satt ut av drift i slutten av september, trolig på grunn av sabotasje. Arkivfoto: Sveriges kystvakt / AP / NTB Vis mer
Publisert

Typen sprengstoff som ble brukt er identifisert, og svenske etterforskere vil nå avkrefte teorien om at eksplosjonene stammet fra sprengladninger inne i rørledningene, skriver Expressen.

– Vi tror i grunnen vi vet hva som skjedde på plassen. Vi gikk jo ut med at vi fant sprengladninger på et stort antall deler. Ut ifra det vet vi også hva slags sprengstoff, sier etterforskningsleder Mats Ljungqvist.

Han tar analysen lengre.

– Vi kan også trekke slutningen om hvordan det har skjedd, metode og så videre. Om man da vet hvordan det har skjedd kan man også trekke slutninger om hva man skal se etter.

Han sier at eksplosjonen ikke var noe som kom fra innsiden av røret.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer