Vis mer

Nord-Norge kåres til helgens værvinner

Kan komme opp i 20 grader.

(upublisert) Opprettet
– Ikke helt det store, men kanskje ikke det helt dårlige, konstaterer statsmeteorolog Per Egil Haga.


Det skiftende været med både sol og regn fortsetter i helgen og utover neste uke, men dersom statsmeteorologen skal kåre en vinner? Da er det Nord-Norge.


– Det ser fint ut både lørdag og søndag. Temperaturen i indre strøk og Nordland kan komme opp i 20 varmegrader, med søndag som den beste dagen. Samtidig blir det kanskje noe mer gråvær i Finnmark, hvor det kan komme litt regn i de østlige områdene, sier Haga til NTB.Sol og regn


I Sør-Norge begynner et nedbørsområde å nærme seg.


– Her blir det mer skyer og gråvær. Lørdag ettermiddag kommer skyene til Rogaland, Hordaland og Agder. På kvelden er de i Sogn og Fjordane, Telemark og Østlandet sør og vest for Oslo, sier Haga.


Søndag kan regnet slå til, forteller meteorologen, men letter på stemningen ved å fortelle at sola i perioder kan titte fram. Også i sør blir det maksimalt 20 varmegrader, forteller Haga.


– Den store værvinneren var Sør-Norge forrige uke, da det var så fint og varmt. Nord-Norge fikk en smak av det, men ikke like mye. Selv om det ikke blir det store i nord nå heller, får de det beste været framover, fastslår meteorologen.Maks 20


Også i uken som kommer er det den nordlige delen av landet som kommer best ut.


– Da blir det ganske pent. Samtidig er det uttrykk for noe nedbør i grensetraktene, kanskje i kystområdene i Finnmark. Men stort sett er det opphold og perioder med pent vært, sier Haga.


I sør kommer været til å bli mer skiftende.


– Det kan komme kuling på kysten og fjellet og perioder med nedbør. Det er en kjølig værtype, sier meteorologen.


Temperaturene? Maksimalt 20 plussgrader i hele landet.


– Men 20 grader i nord føles varmere enn 20 grader i sør, påpeker Haga.Lite flomfare


Spitsbergen får både i helgen og utover neste uke rolige vindforhold med en temperatur på mellom 8 og 10 varmegrader.


– Det blir er en del skyer, men ikke regn, sier meteorolog Haga.


Ellers har sommeren har fått fart på snøsmeltingen i fjellene. Flomvarselet har vært helt oppe på rød faregrad i Vest- og Midt-Norge denne uken, men er torsdag på grønn, altså ingen spesiell fare for flom. Eneste unntak er Oppland, som er på oransje nivå, som er nivå to, opplyser ( NVE ). (©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.