Annonse

Nord-Norge kåres til helgens værvinner

Kan komme opp i 20 grader.

– Ikke helt det store, men kanskje ikke det helt dårlige, konstaterer statsmeteorolog Per Egil Haga.


Det skiftende været med både sol og regn fortsetter i helgen og utover neste uke, men dersom statsmeteorologen skal kåre en vinner? Da er det Nord-Norge.


– Det ser fint ut både lørdag og søndag. Temperaturen i indre strøk og Nordland kan komme opp i 20 varmegrader, med søndag som den beste dagen. Samtidig blir det kanskje noe mer gråvær i Finnmark, hvor det kan komme litt regn i de østlige områdene, sier Haga til NTB.Sol og regn


I Sør-Norge begynner et nedbørsområde å nærme seg.


– Her blir det mer skyer og gråvær. Lørdag ettermiddag kommer skyene til Rogaland, Hordaland og Agder. På kvelden er de i Sogn og Fjordane, Telemark og Østlandet sør og vest for Oslo, sier Haga.


Søndag kan regnet slå til, forteller meteorologen, men letter på stemningen ved å fortelle at sola i perioder kan titte fram. Også i sør blir det maksimalt 20 varmegrader, forteller Haga.


– Den store værvinneren var Sør-Norge forrige uke, da det var så fint og varmt. Nord-Norge fikk en smak av det, men ikke like mye. Selv om det ikke blir det store i nord nå heller, får de det beste været framover, fastslår meteorologen.Maks 20


Også i uken som kommer er det den nordlige delen av landet som kommer best ut.


– Da blir det ganske pent. Samtidig er det uttrykk for noe nedbør i grensetraktene, kanskje i kystområdene i Finnmark. Men stort sett er det opphold og perioder med pent vært, sier Haga.


I sør kommer været til å bli mer skiftende.


– Det kan komme kuling på kysten og fjellet og perioder med nedbør. Det er en kjølig værtype, sier meteorologen.


Temperaturene? Maksimalt 20 plussgrader i hele landet.


– Men 20 grader i nord føles varmere enn 20 grader i sør, påpeker Haga.Lite flomfare


Spitsbergen får både i helgen og utover neste uke rolige vindforhold med en temperatur på mellom 8 og 10 varmegrader.


– Det blir er en del skyer, men ikke regn, sier meteorolog Haga.


Ellers har sommeren har fått fart på snøsmeltingen i fjellene. Flomvarselet har vært helt oppe på rød faregrad i Vest- og Midt-Norge denne uken, men er torsdag på grønn, altså ingen spesiell fare for flom. Eneste unntak er Oppland, som er på oransje nivå, som er nivå to, opplyser ( NVE ). (©NTB)