Nord-Korea utnevner første kvinnelige utenriksminister

Veterandiplomaten Choe Son-hui er utnevnt til Nord-Koreas første kvinnelige utenriksminister, melder statlige medier.

Choe Son-hui, her på et bilde ved den nordkoreanske ambassaden i Beijing i 2016, er utnevnt til ny utenriksminister i Nord-Korea. Foto: Andy Wong / AP / NTB
Choe Son-hui, her på et bilde ved den nordkoreanske ambassaden i Beijing i 2016, er utnevnt til ny utenriksminister i Nord-Korea. Foto: Andy Wong / AP / NTB Vis mer
Publisert

Choe er tidligere viseutenriksminister og ble utnevnt på et møte i det regjerende kommunistpartiet under ledelse av landets leder Kim Jong-un.

Hun overtar posten etter Ri Son-gwon, en kompromissløs tidligere militær som førte forhandlinger med Sør-Korea.

Choe, som snakker flytende engelsk, var en nær medarbeider av Kim i atomsamtalene med USA og fulgte ham på de to møtene han hadde med daværende president Donald Trump. Hun har lang erfaring med USA-saker.

Om kvelden den dagen det siste møtet kollapset, hadde hun en sjelden, åpen pressekonferanse med vestlige journalister. Da la hun skylden for kollapsen på USA og hevdet at USA hadde gått glipp av en gyllen mulighet.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer