Nord-Korea utestenges fra OL

Den internasjonale olympiske komité utestenger Nord-Korea fra OL fram til 2023. Landet går dermed glipp av vinter-OL i Beijing.

Tokyo, Japan 20210723. IOC president Thomas Bach taler under den historiske åpningsseremonien på Olympiastadion i Tokyo. På grunn av økende smitte har japanske myndigheter erklært unntakstilstand i Tokyo under hele OL som derfor blir publikumsfritt.Foto: Heiko Junge / NTB
Tokyo, Japan 20210723. IOC president Thomas Bach taler under den historiske åpningsseremonien på Olympiastadion i Tokyo. På grunn av økende smitte har japanske myndigheter erklært unntakstilstand i Tokyo under hele OL som derfor blir publikumsfritt.Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

Nord-Korea utestenges ettersom landet ikke sendte noen aktive utøvere til sommer-OL i Tokyo i sommer, sier IOC-sjef Thomas Bach.

Vinter-OL i Beijing starter i februar. Nord-Korea får ikke anledning til å delta i vinterlekene i sitt naboland.

– Nord-Korea var det eneste nasjonale forbundet som ikke deltok i OL i Tokyo. IOC-styret har enstemmig bestemt seg for å utestenge Nord-Korea ut 2022, sier Bach.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer