Nord-Korea tror coronasmitten kom med ballonger fra Sør-Korea

Nord-Korea antyder at coronautbruddet i det isolerte landet startet da folk tok på ballonger som ble sendt til landet fra Sør-Korea.

Kim Jong-un. (Foto: AP/NTB)
Kim Jong-un. (Foto: AP/NTB) Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Aktivister har i årevis fløyet hundretusenvis av ballonger med ark med politisk budskap over grensa til nord. Nord-Koreas ledere har vært rasende på naboen i sør for at ballongsenderne ikke stanses.

Sørkoreanske myndigheter avviser at ballongene kan ha tatt med seg coronasmitte til Nord-Korea. De viser til forskning om hvordan coronaviruset sprer seg.

Myndighetene i nord mener at smitteutbruddet startet i Ipho nær grensa, og at viruset derfra kom til hovedstaden Pyongyang med smittede mennesker.

Det er blitt forbudt i Sør-Korea å sende ballonger til Nord-Korea, men sent i april startet praksisen opp igjen. En aktivist sendte da av gårde mange ballonger med munnbind, smertestillende og annet for å hjelpe coronasmittede nordkoreanere.

Nord-Korea stengte grensene og klarte lenge å holde coronaviruset ute av landet. 12. mai bekreftet myndighetene at et større coronautbrudd hadde brutt ut.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer