Nord-Korea testet ny type rakett: - Ekstremt bekymret

Regimet i Nord-Korea har testet en nyutviklet langtrekkende krysserrakett, ifølge statlige medier i landet.

Foto: Skjermdump
Foto: Skjermdump Vis mer
Publisert

Bilder i avisa Rodong Sinmun viser et missil som beveger seg nærmest horisontalt. Testene skal ha funnet sted lørdag og søndag.

Rakettene skal ha vært i luften i litt over to timer og truffet mål 1.500 kilometer unna. Det statlige nyhetsbyrået KCNA kaller rakettene «et strategisk våpen av stor betydning».

Sør-Koras forsvarsledelse opplyser at militæret der analyserer rakettestene, basert på etterretning fra USA og Sør-Korea. Militæret i USA mener helgens rakettester utgjør en fare for omverdenen.

Nord-Korea er underlagt en rekke internasjonale sanksjoner som følge av landets utvikling av atomvåpen og såkalte ballistiske raketter. Men det er ikke innført noe internasjonalt forbud mot nordkoreanske krysserraketter.

Slike raketter vil primært utgjøre en trussel mot Sør-Korea og Japan, ifølge analytikere. Myndighetene i Japan sier de er ekstremt bekymret over utviklingen.

Kinas utenriksminister Wang Yi mener Nord-Korea nå satser på krysserraketter for ikke å provosere Kina og USA altfor mye.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer