Nord-Korea skal ha avfyrt ny rakett kort tid før amerikansk storbesøk

Sør-Korea opplyser at Nord-Korea skal ha skutt en ballistisk rakett mot Japanhavet. Det skjer dagen før USAs visepresident Kamala Harris skal til Sør-Korea.

Nord-Koreas leder Kim Jong-un har beordret rakettoppskytninger stadig oftere det siste året. Foto: KCNA / AP / NTB
Nord-Koreas leder Kim Jong-un har beordret rakettoppskytninger stadig oftere det siste året. Foto: KCNA / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Det er den sørkoreanske forsvarskommandoen som melder om oppskytingen. Det er foreløpig lite informasjon tilgjengelig om hva slags rakett det er, eller andre detaljer.

Det er den andre oppskytingen fra Nord-Korea denne uka, og landet har avfyrt mer enn 30 raketter hittil i år. Visepresident Harris ankommer Seoul torsdag for å møte Sør-Koreas president Yoon Suk Yeol og andre embetsmenn, og skal også besøke grenseområdet.

I tillegg er det amerikanske og sørkoreanske marinefartøy langs Sør-Koreas østkyst. Slike fellesøvelser møtes ofte av sterke protester og reaksjoner fra Nord-Korea.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer