Nord-Korea melder om landets første koronadødsfall

Minst én person som har fått påvist covid-19, har dødd i Nord-Korea, skriver det statlige nyhetsbyrået KCNA, ifølge Reuters.

Dagen etter at Nord-Korea meldte om landets første koronatilfelle, meldes det om det første dødsfallet. Kim Jong-un har sverget å overvinne viruset. Foto: KRT via AP / NTB
Dagen etter at Nord-Korea meldte om landets første koronatilfelle, meldes det om det første dødsfallet. Kim Jong-un har sverget å overvinne viruset. Foto: KRT via AP / NTB Vis mer
Publisert

Det er de første tallene landet har kommet med etter at de torsdag bekreftet sitt første koronatilfelle siden pandemien brøt ut.

Ifølge nyhetsbyrået skriver KCNA at en feber med «ukjent opphav» har spredt seg i Nord-Korea siden slutten av april, og at 187.800 mennesker blir behandlet på isolat.

Det ble raskt erklært krise i Nord-Korea etter meldingene om koronatilfellet torsdag. Landets leder Kim Jong-un rykket raskt ut og erklærte at han skulle overvinne viruset, og svært strenge smittevernrestriksjoner ble innført.

Blant annet gjelder strengere grensekontroll og nedstengningstiltak, og landets innbyggere er bedt om å «fullstendig blokkere spredningen av det skadelige viruset ved å grundig blokkere områdene sine i alle byer og fylker i landet».

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer