Nord-Korea med sin femte rakettoppskyting denne måneden

Nord-Korea har gjennomført fem testoppskytinger i løpet av januar. Nord-Koreas leder Kim Jong-un har også kommet med tilslørte trusler om at landet vil gjenoppta testingen av atomekslposiver og langtrekkende missiler rettet mot USA. Foto: AP / NTB.
Nord-Korea har gjennomført fem testoppskytinger i løpet av januar. Nord-Koreas leder Kim Jong-un har også kommet med tilslørte trusler om at landet vil gjenoppta testingen av atomekslposiver og langtrekkende missiler rettet mot USA. Foto: AP / NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nord-Korea gjennomførte tirsdag en testoppskyting av to missiler, ifølge militære kilder i Sør-Korea. Det er den femte rakett-testen denne måneden.

Etterretningstjenesten i både Sør-Korea og USA er i gang med å analysere oppskytingen, ifølge en anonym tjenestemann. Testene skal ha blitt gjennomført på fastlandet, opplyser en annen anonym kilde i militæret, men det er ikke kjent nøyaktig hvor.

Nord-Korea har den siste tiden utført flere rakett-tester i det man antar er et forsøk på å legge press på USA, som har innført en rekke økonomiske sanksjoner mot landets atomvåpenprogram.

Forrige tirsdag kom Nord-Korea med en tilslørt trussel om å gjenonoppta testingen av atomeksplosiver og langtrekkende missiler rettet mot amerikansk jord. Dette ble lagt på is i 2018 da Kim Jong-un gjenopptok dialogen med USA.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer