Nord-Korea hevder amerikansk soldat vil søke tilflukt i landet

For første gang siden en amerikansk soldat krysset grensen til Nord-Korea fra den demilitariserte sonen, har landet uttalt seg om situasjonen.

En TV-skjerm i Sør-Korea viser et arkivbilde av den amerikanske soldaten Travis King. Nord-Korea hevder han vil søke tilflukt i landet deres. Foto: Ahn Young-joon / AP / NTB
En TV-skjerm i Sør-Korea viser et arkivbilde av den amerikanske soldaten Travis King. Nord-Korea hevder han vil søke tilflukt i landet deres. Foto: Ahn Young-joon / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Facebook!

Ifølge Nord-Korea har soldaten Travis King innrømmet at han ulovlig tok seg inn i landet, melder det statlige nyhetsbyrået KCNA.

Videre meldes det at King har sagt at han ønsket å komme til Nord-Korea da han skal ha hatt kvaler knyttet til «umenneskelig mishandling og rasediskriminering» i det amerikanske militæret. KCNA hevder også at King var skuffet over ulikhetene i det amerikanske samfunnet.

King har sagt seg villig til å søke tilflukt i Nord-Korea eller i et tredjeland, heter det videre. Etterforskningen av King pågår fremdeles, ifølge KCNA.

Det amerikanske forsvarsdepartementet Pentagon sier at de ikke han verifisere at det Nord-Korea sier om King, stemmer. Videre sier departementet at de har fullt fokus på å få soldaten trygt hjem igjen.

– Vi jobber gjennom alle mulige veier for å oppnå dette, sier en talsperson for Pentagon.

Den 23 år gamle amerikanske soldaten, som skulle sendes hjem etter to måneders fengsel i Seoul på grunn av en overgrepsanklage, bykset over grensen under en guidet tur i juli.

Tjenestepersoner i USA har sagt at de tror King krysset grensen med vilje. FN har sagt at de tror den amerikanske soldaten er i varetekt i Nord-Korea.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer