Nord-Korea

Nord-Korea har avfyrt flere prosjektiler

Nord-Korea har avfyrt flere uidentifiserte prosjektiler i østlig retning, melder militæret i Sør-Korea.

TV-bilder viser Kim Jong-un mens han følger med på utskytingene sist lørdag. Bildet er fra togstasjonen i Seoul. Foto: Ahn Young-joon / AP / NTB scanpix
TV-bilder viser Kim Jong-un mens han følger med på utskytingene sist lørdag. Bildet er fra togstasjonen i Seoul. Foto: Ahn Young-joon / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Utskytingen ble gjort torsdag ettermiddag lokal tid vest i landet, følge en uttalelse fra det sørkoreanske forsvaret.

Det er andre gang på fem dager at det meldes om utskytinger fra Nord-Korea. Lørdag gjennomførte Nord-Korea flere utskytinger, hvorav minst en skal ha vært en ballistisk kortdistanserakett.

Torsdagens utskyting kom få timer etter at den amerikanske utsendingen Stephen Biegun ankom Seoul i Sør-Korea for å drøfte hvordan det kan skapes bevegelse i de fastlåste forhandlingene mellom USA og Nord-Korea.

Samme dag beskrev statlige nordkoreanske medier lørdagens utskytninger som en regulær og defensiv militærøvelse. De gjør også narr av Sør-Koreas kritikk av utskytingene.

Forhandlingene om det nordkoreanske atomvåpenprogrammet har vært fastlåst siden februar, da toppmøtet mellom Nord-Koreas leder Kim Jong-un og USAs president Donald Trump i Vietnam ble avbrutt uten resultat. Nord-Korea ønsket seg en lettelse i sanksjonene mot landet, men uten å få gjennomslag.

Kim har anklaget USA for å ha opptrådt uredelig i forhandlingene. Han har også uttalt at situasjonen på Koreahalvøya er fastlåst og i en kritisk fase.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer