TV-bilder viser Kim Jong-un mens han følger med på utskytingene sist lørdag. Bildet er fra togstasjonen i Seoul. Foto: Ahn Young-joon / AP / NTB scanpix
TV-bilder viser Kim Jong-un mens han følger med på utskytingene sist lørdag. Bildet er fra togstasjonen i Seoul. Foto: Ahn Young-joon / AP / NTB scanpix Vis mer

Nord-Korea

Nord-Korea har avfyrt flere prosjektiler

Nord-Korea har avfyrt flere uidentifiserte prosjektiler i østlig retning, melder militæret i Sør-Korea.

Publisert

Utskytingen ble gjort torsdag ettermiddag lokal tid vest i landet, følge en uttalelse fra det sørkoreanske forsvaret.

Det er andre gang på fem dager at det meldes om utskytinger fra Nord-Korea. Lørdag gjennomførte Nord-Korea flere utskytinger, hvorav minst en skal ha vært en ballistisk kortdistanserakett.

Torsdagens utskyting kom få timer etter at den amerikanske utsendingen Stephen Biegun ankom Seoul i Sør-Korea for å drøfte hvordan det kan skapes bevegelse i de fastlåste forhandlingene mellom USA og Nord-Korea.

Samme dag beskrev statlige nordkoreanske medier lørdagens utskytninger som en regulær og defensiv militærøvelse. De gjør også narr av Sør-Koreas kritikk av utskytingene.

Forhandlingene om det nordkoreanske atomvåpenprogrammet har vært fastlåst siden februar, da toppmøtet mellom Nord-Koreas leder Kim Jong-un og USAs president Donald Trump i Vietnam ble avbrutt uten resultat. Nord-Korea ønsket seg en lettelse i sanksjonene mot landet, men uten å få gjennomslag.

Kim har anklaget USA for å ha opptrådt uredelig i forhandlingene. Han har også uttalt at situasjonen på Koreahalvøya er fastlåst og i en kritisk fase.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.