Nord-Korea har avfyrt ballistisk rakett

Sør-Korea og Japan sier at Nord-Korea har avfyrt minst en ballistisk rakett i havet øst for Koreahalvøya onsdag morgen.

Restene av en rakett som det sørkoreanske forsvarsdepartement har identifisert som en nordkoreansk SA-5-missil skutt opp i forrige uke, ble avduket i Seoul onsdag. Foto: Han Sang-kyun / AP / NTB
Restene av en rakett som det sørkoreanske forsvarsdepartement har identifisert som en nordkoreansk SA-5-missil skutt opp i forrige uke, ble avduket i Seoul onsdag. Foto: Han Sang-kyun / AP / NTB Vis mer
Publisert

Det sørkoreanske militæret har ikke opplyst hvor langt raketten fløy, eller spesifisert hvor den landet i Japanhavet. Også Japan bekrefter oppskytingen.

– Nord-Korea har skutt opp det som mistenktes å være en ballistisk missil, sier den japanske regjeringen i en uttalelse.

Oppskytingen er den siste i en rekke, nesten daglige, rakettoppskytinger i Nord-Korea den siste tiden.

Bare de siste to ukene er det skutt opp 26 raketter, inkludert et interkontinentalt ballistisk missil og en rakett som forrige uke falt ned nær Sør-Koreas territorialfarvann for første gang siden Korea-krigens slutt i 1953.

Nord-Korea har skrudd opp våpentestingen i rekordfart i år. Eksperter har begrunnet dette med at leder Kim Jong-un utnytter distraksjonen skapt av Ukraina-krigen til akselerere våpenutviklingen og øke presset på USA og dets regionale allierte.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer