Nord-Korea forsvarer rakettoppskyting

Nord-Korea forsvarer landets nylige rakettest som legitimt forsvar mot det myndighetene kaller amerikanske militære trusler.

En TV-skjerm på jernbanestasjonen i Seoul viser et nyhetsinnslag med arkivopptak av en nordkoreansk rakettoppskyting. Foto: Lee Jin-man / AP / NTB
En TV-skjerm på jernbanestasjonen i Seoul viser et nyhetsinnslag med arkivopptak av en nordkoreansk rakettoppskyting. Foto: Lee Jin-man / AP / NTB Vis mer
Publisert

Nord-Korea har gjennomført seks rakettester, i strid med FNs sanksjoner, på under to uker. Den siste fant sted torsdag da landet skjøt opp to ballistiske raketter.

To dager i forveien skjøt landet opp en mellomdistanserakett som fløy over Japan før den falt ned i havet øst for øystaten.

– Rakettesten som Nord-Korea har utført er et regulært og planlagt selvforsvarsskritt for å forsvare landets sikkerhet og regionale fred fra direkte militære trusler fra USA som har vart i over et halvt århundre, står det i en uttalelse fra Nord-Koreas sivile luftfartsbyrå ifølge en melding fra det statlige nyhetsbyrået KCNA lørdag.

De siste ukene har USA, Sør-Korea og Japan trappet opp de tre landenes felles militære øvelser.

Tjenestemenn i Seoul og Washington har i flere måneder advart om at Nord-Korea kan komme til å gjennomføre en ny atomtest.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer