Nord-Korea anklager USA for avtalebrudd

Nord-Korea hevder at USAs beslagleggelse av et nordkoreansk skip bryter avtalen president Donald Trump og Kim Jong-un inngikk under toppmøtet i juni i fjor.

Det nordkoreanske lasteskipet «Wise Honest» taues inn til havnen i Pago Pago i Amerikansk Samoa. Foto: Fili Sagapolutele / AP / NTB scanpix
Det nordkoreanske lasteskipet «Wise Honest» taues inn til havnen i Pago Pago i Amerikansk Samoa. Foto: Fili Sagapolutele / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Nord-Korea vil holde et «skarpt øye» med USAs handlinger framover, advarer landets utenriksdepartement, ifølge det statlige nyhetsbyrået KCNA.

Uttalelsen kommer etter at USA 9. mai opplyste at amerikanerne har tatt det nordkoreanske frakteskipet «Wise Honest» i arrest i Indonesia. Amerikanske myndigheter sier skipet fraktet kull i strid med internasjonale sanksjoner mot landet.

Skipet er de siste tre ukene fraktet fra indonesisk farvann til havnen Pago Pago i Amerikansk Samoa i Stillehavet, der det skal inspiseres.

Nord-Korea krever nå at USA umiddelbart leverer tilbake skipet.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer