Vis mer

Nord-Carolinas «toalettlov» har fått disse til å se svart

Kjendisene boikotter den amerikanske delstaten.

(upublisert) Opprettet
Tidligere i år, nærmere bestemt den 23. mars, vedtok Nord-Carolina et lovforslag som har vist seg å få større konsekvenser enn det republikaner og guvernør, Pat McCrory, kanskje så for seg.



Den såkalte "toalettloven" pålegger alle å benytte offentlige toaletter og garderober som korresponderer med deres biologiske kjønn, ikke det kjønnet vedkommende identifiserer seg med, skriver Dagbladet.no.

Flere mener at denne loven diskriminerer transpersoner, og den diskuteres i dag verden over. Her har vi samlet noe av det som har skjedd i kjølevannet av "toalettloven".

Flere musikere boikotter nå delstaten


Store artister som Pearl Jam og Bruce Springsteen er bare noen av artistene som har kansellert sine kommende konserter og sagt det er på grunn av den nye loven.

Bandet Pearl jam har også donert penger til organisasjoner som jobber for å endre den nye loven, og forklarer at de "skal bruke ventetiden på å håpe loven endres, og at det lar seg gjøre å spille i delstaten ved en senere annledning", ifølge LA Times.

Det er fortsatt store, verdenskjente artister som har forestående konserter i Nord-Carolina, ogs om ikke har uttalt seg om den nye loven. To av disse er Beyonce, som skal spille den 3. mai og Justin Bieber som skal spille den 6. juli.

En kostbar affære som har fått store konsekvenser


På NBC-programmet "Meet the Press" kunne programleder Chuck Todd fortelle at mer enn 160 selskaper har sagt de ønsker at loven avskaffes. Blant dem er Bloomberg, Capital One og United Airlines.

Det estimeres at loven har kostet delstaten mer en 320 millioner i tapte inntekter, skriver Thinkprogress.org.

Paypal er en annen gigant som har gått ut hardt mot guvernøren og "toalettloven". Kort tid etter at loven ble et faktum informerte selskapet om at de ikke kom til å åpne et planlagt kontor i delstaten, noe som betyr at Nord-Carolina gikk glipp av så mye som 400 arbeidsplasser.

– For oss var det ikke aktuelt å være arbeidsgiver i en stat der noen av våre ansatte ikke ville hatt like lovfestede rettigheter, sa administrerende direktør i PayPal, Dan Schulman, ifølge CNN.

Butikkjeden "Target" trosser lovgivningen


– Det å være inkluderende er en av kjerneverdiene til "Target" og vi står får likeverd, både for ansatte og for gjester, skriver selskapet i en uttalelse, gjengitt av Huffington Post.

De sier videre at alle ansatte og kunder er velkommen til å bruke toalettene eller omkledningsrommene som de føler passer best med sitt kjønn.

"Target" er den nest største billigkjeden i USA og har sendt ut et informasjonsskriv til alle butikkene sine der de forklarer sin posisjon hva "toalettloven" gjelder, og understreker ovenfor sine ansatte hva kjedens kjerneverdier er, skriver Star Tribune.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.