Nonne begravd i 2019 har nesten ikke råtnet

Liket etter ei nonne som ble begravd i 2019 og ble gravd opp igjen i april, har nesten ikke råtnet. Nå vil hundrevis se den døde nonnen i kisten.

Folkemengder strømmer til den lille byen Gower i den amerikanske delstaten Missouri for å se det godt bevarte liket til ei nonne som ble begravd i 2019. Foto: Charlie Riedel / AP / NTB
Folkemengder strømmer til den lille byen Gower i den amerikanske delstaten Missouri for å se det godt bevarte liket til ei nonne som ble begravd i 2019. Foto: Charlie Riedel / AP / NTB Vis mer
Publisert

Søster Wilhelmina Lancaster ble gravd opp i april fordi menigheten ville begrave sin grunnlegger på nytt.

De ventet kun å finne bein fordi hun ble gravlagt i en trekiste uten å bli balsamert for fire år siden. Men da de gravde henne opp, fant de en nesten intakt kropp i en perfekt bevart religiøs bekledning.

Det var ikke meningen å kunngjøre funnet, men noen publiserte eposten offentlig. Deretter spredde nyheten seg som ild i tørt gress.

Frivillige og lokalt politi har hjulpet til med å håndtere folkemengdene som har strømmet til den vesle byen Gower med totalt 1800 innbyggere. Mange vil få seg et glimt av den døde nonnen i kisten.

(©NTB)

Mer om