Nominert til Nobels fredspris

Stortingsrepresentant for MDG, Lan Marie Berg, nominerer to klimaaktivister til Nobels fredspris.

Vanessa Nakate (t.v.) og Greta Thunberg er nominert av Lan Marie Berg til Nobels fredspris for sitt arbeid i klimakampen. Her fra Davos tidligere i januar. Foto: Markus Schreiber / AP / NTB
Vanessa Nakate (t.v.) og Greta Thunberg er nominert av Lan Marie Berg til Nobels fredspris for sitt arbeid i klimakampen. Her fra Davos tidligere i januar. Foto: Markus Schreiber / AP / NTB Vis mer
Publisert

MDG-profilen har nominert svenske Greta Thunberg og Vanessa Nakate fra Uganda. Hun sier de to taler på vegne av en hel generasjon.

– Begge to begynte å demonstrere alene utenfor parlamentene i Sverige og Uganda, men har inspirert millioner til å bli med, sier Berg.

Nakate har vært særlig opptatt av å vise hvordan å stoppe klimakrisen er viktig for å utrydde sult og fattigdom, og oppnå likestilling for kvinner over hele verden, forklarer hun.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer